Dillkött

Recept:

  • ca 700 g nötkött och putsa det om det behövs
  • vatten så att det täcker köttet
  • 1 tsk salt
  • 1-2 lök
  • 2 (200 g) morötter
  • 2 lagerblad
  • 10 kryddpeppar
  • 10 vitpeppar
  • dill stjälkar

SÅS:

  • 5 dl kokspad
  • 2-3 msk vetemjöl
  • lite ättika efter smaken
  • 1-2 tsk socker
  • 1 dl grädde
  • 1/2 – 1 dl hackad dill
  • salt om det behövs

I kastrullen kött med kallt vatten, koka upp och skumma av och sen tillsätter man salt mm som det står i receptet och kokar det 1,5-2 timmar tills köttet faller isär…. tillsätt vatten om det behövs.

Ta upp köttet och morötter och sila resten.

Ta ca 1 dl kokspad och låt den svalna och blanda vetemjöl i den.

Koka upp resten av spadet och blanda i vetemjöl spadet… låt koka ca 5 min.

Smaka av med ättika, socker och dill samt grädde . Tillsätt köttet och koka upp.

Etiketter:,